SETARE TEMPERATURĂ CENTRALĂ 01Iul

SETARE TEMPERATURĂ CENTRALĂ

Știați că este posibil să reduceți factura la energie prin optimizarea consumului în casă? Pentru a face acest lucru este important să înțelegeți cum să configurați centrala termică pentru funcționare eficientă și economisire.

Trebuie să țineți cont de o serie de factori și să întrețineți centrala termică, programând servicii regulate de curățenie cu un tehnician calificat, luând în considerare și înlocuirea vechiului sistem cu o centrală termică de înaltă eficiență.


Cuprins

1. Setare temperature centrală termică
2. Setare termostat centrală termică
3. Montare cap termostat calorifer
4. Reglare temperatură apă caldă: la câte grade trebuie setată?
5. Importanță reviziei centralei termice
5.1 . Înlocuire centrala clasică cu o centrală termică în condensare


SETARE TEMPERATURĂ CENTRALĂ TERMICĂ

Este necesară o cantitate semnificativă de energie pentru a vă încălzi casa, indiferent că vorbim despre o centrală pe gaz sau electrică. Unul dintre factorii care influențează cel mai mult consumul este temperatura centralei termice: doar un grad mai mare și încălzirea ar putea duce la o creștere cu 5-6% a facturii de energie. Acesta este motivul pentru care este esențial să setați temperatura centralei termice într-un mod optim, menținând-o sub 22 ° C și peste 18 ° C, valori care sunt potrivite pentru a vă face casa confortabilă, fără a cheltui prea mult.

Centralele termice tind să consume cea mai mare energie în prima fază a funcționării, necesară pentru a crește temperatura apei necesare pentru a vă încălzi casa. Pornirea și oprirea sistemului implică o creștere a energiei, de exemplu atunci când o centrală termică care a fost oprită peste noapte trebuie să încălzească o cameră rece dimineața.

Pentru a economisi consumul, este recomandat să lăsați întotdeauna centrala termică în funcțiune, ajustând-ocu atenție, dar fără a opri sistemul pentru perioade lungi de timp. Acest lucru vă permite să limitați consumul de gaz sau energie electrică, îmbunătățind eficiența sistemului și obținând economii semnificative, precum și protejând componentele interne ale centralei termice.

SETARE TERMOSTAT CENTRALĂ TERMICĂ

Pentru a economisi consumul centralei termice trebuie să instalați un cromotermostat, un dispozitiv conectat la sistem care vă permite să gestionați temperatura într-un mod centralizat și precis. Un sistem de termoreglare este o soluție eficientă pentru casă, în special pentru cele echipate cu sisteme de încălzire autonome.

Cronotermostatele moderne au funcții avansate pentru a reduce consumul, pentru a alege temperaturi diferite pentru fiecare cameră și pentru a seta timpii de funcționare ai centralei termice, de exemplu. Cele mai inovatoare modele garantează economii de până la 20%. Acestea comunică în timp real cu centrala termică pentru a gestiona mai eficient aprinderea acestuia și pentru a oferi informații utile pentru a ajuta la reducerea consumului.

MONTARE CAP TERMOSTAT CALORIFER

Robineții cu cap termostatic sunt dispozitive care pot fi instalate pe radiatoare pentru a controla temperatura fiecărei încăperi. Configurarea corectă a acestor sisteme asigură economii semnificative la factura de energie, cu posibilitatea de a economisi între 10 și 30% din consumul necesar încălzirii unei locuințe.

Capetele termostatice sunt o alternativă a sistemelor centralizate de încălzire. Se face posibilă înregistrarea utilizării încălzirii pentru fiecare proprietate și optimizarea cheltuielilor cu energia prin alegerea temperaturii potrivite pentru fiecare cameră.

REGLARE TEMPERATURĂ APĂ CALDĂ: LA CÂTE GRADE TREBUIE SETATĂ?

Unele sisteme autonome asigură atât încălzirea, cât și apa caldă pentru o casă, caz în care temperatura trebuie configurată cu atenție pentru această a doua funcție. De regulă, valoarea recomandată pentru setarea temperaturii apei calde în baie și bucătărie este în jur de 45-55°C, dar acest lucru depinde de nevoile dvs.

Menținerea temperaturii apei calde scăzută, prin setarea unei valori de 45°C, de exemplu, vă permite să economisiți până la 5% din consumul de energie. Acest lucru poate părea o economie mică, dar la sfârșitul anului poate reprezenta o sumă considerabilă, ca să nu mai vorbim despre funcționarea mai eficientă a centralei termice, având și un impact redus asupra mediului.

IMPORTANȚA REVIZIEI CENTRALEI TERMICE

Importanța reviziei centralei termice este adesea subestimată. O investiție care nu numai că vă permite să prelungiți durata de viață a sistemului, ci reduce riscul de defecțiuni și defecțiuni, precum și economisirea consumului. Este deosebit de esențial să contactați un tehnician specializat pentru a programa servicii regulate și curățarea sistemului.

Un expert va fi capabil să efectueze toate verificările și lucrările necesare pentru a vă menține centrala termică în funcțiune eficient, prevenind probleme ar fi depunerile din cauza gazelor arse sau problemele unui sistem electric necorespunzător, care pot duce la creșterea consumului de energie. În general, pentru a vă menține sistemul perfect întreținut, este recomandabil să efectuați cel puțin un serviciu în fiecare an, înainte și după sezonul de iarnă. Mai mult decât atât, este obligatoriu prin lege să efectuați Verificarea Tehnică Periodică (VTP) o dată la 2 ani.

ÎNLOCUIRE CENTRALĂ CLASICĂ CU O CENTRALĂ TERMICĂ ÎN CONDENSARE

Pe lângă configurarea centralei termice cât mai optim posibil, ar trebui să luați în considerare și înlocuirea sistemului pentru a economisi factura de încălzire casnică. Prin trecerea de la un model tradițional la o centrală termică în condensare, este posibil să vă puteți reduce consumul cu mai mult de 30%. Desigur, este esențial să alegeți sistemul potrivit în funcție de nevoile dumneavoastră de energie, de dimensiunea clădirii, de numărul de membri ai familiei și de locație.